Hur visar man stöd och omtanke när någon mår dåligt?

Jag förstår hur du känner vännen. Har själv gått igenom det du nu går igenom och kan till 100% identifiera mig med din problematik. Gör exakt såhär, då kommer allt att bli tiptop. Jag lovar dig.

Hur många gånger har man inte fått höra det? I många fall handlar det om en person som enbart vill visa omtanke och ge sitt stöd till en vän som mår dålig medan andra gånger fylls de orden utav förakt.

Hur visar man stöd och omtanke när någon mår dåligt?

Finns det något universalmedel att använda när det handlar som man kan använda när någon är inne i en sämre fas? Nej, verkligen inte. Det hela handlar om att hitta en balans i sitt handlande.

Många gånger tittar folk bara på, inte av ondska utan snarare utav en rädsla då de inte förstår eller vet vad de ska säga. Andra gånger blir det på tok för mycket ord som kläms fram ur en ”mycket förstående” person som vill ditt bästa eller enbart vill vara en besserwisser.

Om du ser en vän som mår dåligt, då finns det en mycket enkel sak du kan göra. Fråga hur h*n mår, det räcker oftast. Ge inte en massa råd och tips om någonting du ändå inte har en aning om utan var bara en medmänniska.

Var inte en utav dem som bara tänker på dig själv och låter bli att fråga bara för att det är jobbigt med en ledsen människa. Se det som någonting positivt med dig själv att du faktiskt mår dåligt utav en ledsen person, det är en styrka som finns hos dig.

Medicinen som hjälper när man mår dåligt

Det kan ofta räcka med ett par öron, munnen är överflödig.

Tänk på att även om du inte kan ge ett svar behöver inte det göra dig till en egocentrerad person. Öron som lyssnar när någon pratar är väldigt viktigt tänk på det.