Kursen avklarad – Totalt slut, men nöjd

För en person som inte vet hur det fungerar med social fobi och problem med att färdigställa projekt kan det bli lite svårt att förklara, jag tänker ändå försöka mig på hur dessa fem dagar har fungerat för mig.

Först och främst, jag har inte pratat med mer än en person på hela kursen, och då var det inte många ord som blev sagda vill jag lova. Det är mycket ovanligt när det handlar om mig som nästan är en berättarröst till mina egna ord.

Fem dagar med 22 personer tar på krafterna

Jag har precis gått färdigt en BAM (Bättre arbetsmiljö) – Blev för ett tag sen förtroendevald på jobbet till skyddsombud och då behöver man gå denna kurs. Otroligt intressant och givande då jag verkligen brinner för dessa frågor.

Problemet för mig var att i gruppen fanns det vissa personer som var triggers, något blockerade mig, det har med min sociala fobi att göra och är otroligt frustrerande då jag hade svaren på väldigt många frågor som tyvärr inte blev besvarade utav de andra kursdeltagarna.

Det som är viktigast när man går emot sin sociala fobi och faktiskt gör någonting med andra är att man inte ska jämföra sig med gruppen. Man ska aldrig jämföra sig med andra, men speciellt inte i dessa fall eftersom de andra är mer sociala i gruppen och kanske presterar mer än vad du gör verbalt.

Du kanske lyckas tio gånger bättre på papper, eller inte. Men det spelar ingen roll. Kriget  med den sociala fobin är din, inte någon annans.

När du sedan står där med ditt kursintyg i näven, då känns det väldigt bra. Jag är tacksam för att allt som trycktes in i mitt huvud, nu gäller det bara att använda det i praktiken.

Tack och lov är min arbetsplats redan väldigt skyddad på många sätt och vis.