Sömnen rubbad och mardrömmarna kryper fram en efter en

Jag har haft ett par nätter som har strulat en hel del när det handlar om sömnen. När jag väl somnat kommer mardrömmarna fram och jag vaknar för att sedan somna om och hamna i en hemsk dröm igen. Temat i drömmarna har varit ungefär det samma som känslan dagen efter, ”The walking dead” – Alltså en zombie.

Det är väldigt svårt när man hamnar i de perioder där mardrömmar blir en del utav vardagen, fördelen för mig är att jag har hittat några knep som hjälper mig på traven.

När man väl har hamnat i det stadie där ingen återvändo finns, sömnen är rubbad och mardrömmarna kryper fram då finns ett magiskt knep som faktiskt fungerar väldigt bra. Väck dig själv.

Hur väcker man sig själv ur en mardröm?

Detta är något som inte alla klarar, många vaknar ur drömmen av ren rädsla medan andra tvingas vara kvar betydligt längre än de borde. Jag är en utav dem som lyckas skrika mig vaken. Det lät kanske lite konstigt, låt mig förklara.

Först och främst måste man hitta den delen när man vet att det handlar om en dröm. När du väl är där, ge då allt du har. Skrik, sparka eller sprattla. Gör vad som helst för att väcka dig själv. När du skriker är din mun oftast stängd, fördelen är att det inte låter speciellt mycket och nackdelen är att om personen jämte dig inte märker av din oro kan denne inte hjälpa dig att vakna.

Prova att gapa och skrika, det fungerar bättre än du tror.