5 tips för att bli kvitt din depression

Behöver man verkligen trycka i sig 20 000 piller för att bli frisk ifrån sin depression? Många verkar tro det men glömmer tyvärr bort att medicinen inte tar bort själva problemet som orsakar depressionen.

Ifall det är medicinska anledningar kan givetvis ett tillskott vara den del som krävs men ofta är det någon annan orsak som bidrar till detta. Hur gör man då om man vill undvika antidepressiva mediciner men ändå må bra?

9 tips för att bli kvitt din depression

Här följer några mästarknep som verkligen fungerar.

 1. Motionera:
  Motion är bra för dig och som jag tidigare skrivit, endorfiner släpps fria och det är namnam.
 2. Johannesört:
  Örtmedicinen har färre biverkningar än antidepressiva preparat. Detta har tyska forskare nu visat i en analys av 29 studier med över 5 000 deltagare.
 3. Omega 3:
  Det råder delade meningar om hur effektivt det är med omega 3 vid depressioner. Fungerar däremot ypperligt vid koncentrationssvårigheter som faktiskt kan vara en bidragande orsak till en depression.
 4. Vitamin B6:
  Folsyra, B12 och D vitamin har visat sig vara lågt hos personer med depressioner. Ett tillskott kan hjälpa till att komma tillbaka.
 5. Massage:
  Deprimerad, spänd och ont i huvudet. Detta kan hänga ihop, massage minskar på spänningarna och kan därmed även få bort huvudvärken och minska depressionens symptom.

Vad som är viktigt att tänka på

Roten till det onda, vad är det som har orsakat detta? Om man försöker få reda på vad som är orsaken till depressionen och genom detta utrotar den, då minskar risken att den kommer tillbaka. Det är ju precis vad man vill, bli kvitt sin depression för gott.

Om du själv inte klarar av att hitta ”vad som är fel” – Då kan man alltid söka hjälp, det är ingen skam i att prata med en psykolog. De finns där för oss och gör otroligt mycket nytta.