En fantastisk dokumentär om en otrolig människa

Ruth Ojadi är helt fantastisk

Ruth Ojadi, en Britt med tourettes, kan inte beskriva det på ett bättre sätt. Man måste helt enkelt se denna dokumentär, ni som missade den igår på SVT2 kan kolla in på SVT play.

Jag har tidigare skrivit om Tourettes hero som även hon är en Britt med tourettes, man får även se en liten sekvens med henne. Just Tourettes hero, Ruth Ojadi och Pelle Sandstrak är de personer med Tourettes syndrom som jag verkligen ser upp till. De har svåra tics och kämpar hårdare än  de flesta varenda eviga dag.

Även fast jag brukar säga att det inte får mig att må bättre bara för att någon annan mår sämre kan jag ändå säga att jag är lyckligt lottad. Jag har inte koprolali, kopropraxia, ekolali och mina tics är tack och lov oftast inte speciellt synliga om man bara går förbi mig.

Jag råder alla som inte vet vad Tourettes är för något att se denna dokumentär, mycket utav det man får se gör att folk tittar en eller två gånger extra. Tänk egentligen, om du kör bil och släpper förbi en gående som tittar på dig och pekar finger. Hur hade du reagerat?

Ruth Ojadi kanske verkar knepig när du ser henne, men om du ser förbi hennes tics och kollar på personen då kommer du se en otrolig människa.

Klicka här för att se ”Tourettes – Men jag kan sjunga”