Gör det lika ont att springa in i en vägg andra gången?

Det är väldigt enkelt att springa in i en vägg, du kanske är i ett mörkt rum och ser inte att det är ett hinder framför dig eftersom lampan är släckt. Hur ska man göra för att inte slå näsan i den hårda betongen nästa gång? Jo, du tänder ljuset. Svårare är det inte, eller?

Om du hela tiden agerar på ett och samma sätt, då får du troligtvis samma resultat gång på gång. Om du vill uppnå en förändring, då måste du givetvis börja med att förändra dig själv och sättet du beter dig.

Behandla andra som du själv vill bli behandlad

Eftersom jag var inne på klyschor igår kan jag lika väl dra en idag med, behandla andra som du själv vill bli behandlad. Det är inte enkelt, ofta möter man människor som är väldigt otrevliga. Att bita sig i läppen gång på gång för att sedan le och vara trevlig är otroligt svårt.

Om man försöker behandla alla med respekt och på samma sätt, då är chansen ganska stor att man möter fler trevliga och glada personer än de negativa individer som gör att det isar inom dig.

Gör det lika ont att springa in i en vägg andra gången?

Det gör lika ont andra gången, jag har provat. Men genom att göra de små förändringar som krävs för att förenkla situationen tex genom att tända lampan då förändras hela bilden och man får en annan syn på hur det ligger till.

Jag har efter flera år i mitt liv korrigerat vissa saker, nu flyter det på ett helt annat sätt än tidigare. Det gör att jag inte tappar lusten eller modet lika lätt, motivationen bara ökar hela tiden.

Små förändringar gör underverk, men icke att förglömma. Rom byggdes inte på en dag.