Min ADHD – En välsignelse och förbannelse i samma paket

Jag hör talas om folk som är stressade på sitt jobb. De som inte klarar pressen, det händer för mycket och de klappar ihop. Jag fungerar inte på det viset, blir inte alls stressad på jobbet. Varför? Jag är konstant stressad.

Uppe i varv hela tiden

Om kroppen är trött jobbar mitt huvud extra mycket. Är huvudet slutkört då sätter min kropp igång och sprattlar på som aldrig förr. Det som känns bäst är dock mellantinget, när kroppen studsar och jag bara tänker på 10 saker samtidigt, de dagarna är härliga.

Ibland kommer jag in i perioder där fokus läggs på att sitta stilla och försöka vara mera harmonisk, ofta resulterar det i att jag ser ut som en påtänd duracellkanin efter 5 minuter. Klarar jag mig längre då är det bara att räkna ner, för när kvällen kommer och rumpan hamnar i soffan, då tripplas mina tics.

Min ADHD – En välsignelse och förbannelse i samma paket

Jag älskar att ha ADHD, det händer alltid något spännande och det blir mycket gjort på kort tid. Det är väldigt effektivt om man hittar ett jobb med trivselnivå hög. Nackdelen är som jag skrev innan att kroppen och huvudet hela tiden håller igång, det finns ingen plats för vila och det är oerhört frustrerande, många gånger undrar jag varför jag blev drabbad utav denna förbannelse.

Det vänder dock snabbt, snart inser jag att det verkligen är en välsignelse att få vara med i den härliga ADHD-klubben. Vi får inga Kalle Anka pins för att vi är med, men det gör ingenting. Vi skulle bara slarva bort dem ändå.