Öroninfektion och krångligt apotek – Till och med jag har tur ibland

Efter mer än 2 veckors krångel med mina öron fick jag äntligen tummen ur och tog en tur till vårdcentralen. En liten öroninfektion blev domen, vilket i sig inte är speciellt farligt om man jämför med en utblommad öroninflammation som tack och lov väldigt sällan drabbar mig.

Du skola droppa dina öron

Receptet är klart, det är bara att gå till apoteket. Sagt och gjort, jag stack iväg dit och möttes av en förvånad blick, medicinen i receptet har nämligen utgått vilket sköterskan som skrev ut till mig vet om. Jag fick gå tillbaka till henne och hon surade lite och sa att hon hade glömt det, helt ok. Hon är ju bara människa precis som jag.

Det finns en annan sorts droppar du ska få sa hon, måste bara prata med en läkare som ska skriva ut receptet. Du kan hämta ut medicinen i eftermiddag. Jag tackade, gick ut till bilen och körde tillbaka till jobbet där jag fortsatte jobba. Klockan var ca 11:15 då.

Runt 16:15 åkte jag ifrån jobbet, stannade till vid apoteket och gick in. Receptet fanns där, problemet var bara att den medicinen inte finns i hela Boråsoch att den sista flaskan hade hämtats kl 12. Orkar inte åka flera mil extra för att hämta medicinen när jag har feber och mår ganska dåligt. Om jag inte åker, då blir infektionen inte bättre. Hur gör man då?

Tack och lov var apoteks personalen riktigt hjälpsam och ringde runt och hittade tillslut en flaska utav denna mirakelmedicin, denna allra sista flaska fanns inte med i deras register, någon hade troligtvis köpt fel och lämnat tillbaka den.

Flaskan reserverades men tyvärr orkade jag inte åka och hämta den, inte under rusningstrafiken mitt i centrala stan. Blir till att åka dit på lunchen imorgon, snart kommer mina öron vara bra igen.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen;hellre en infektion i hörselgången än magsjuka utan toalett.