Osäkerhet inför färdigställd diagnos och vad som händer efter – Här är tips till dig

Jag har skrivit några inlägg som handlar om vad du gör efter din diagnos har blivit satt, tyvärr har många utav inläggen jag skrivit försvunnit då bloggen genomgick en totalkrasch för några månader sedan.

Tack och lov lyckades det mesta att bli räddat men givetvis finns det några inlägg som är lite speciella där min kunskap till att återskapa dem är noll. Här är några saker du kan tänka på om du är ny med en diagnos.

Ny med diagnos, vad händer nu?

Att stå ute i stora världen med en ny diagnos kan skrämma även den starkaste.
Vad händer efter att du har fått din diagnos?
Påverkar vi de i vår omgivning?
Hur påverkar funktionshindrade sin omgivning?
Jag antar att du har träffat på en del ”bah humbug” människor, de besitter mycket okunskap och precis som Ebenezer Scrooge kan de behöva få saker förklarat på ett annat sätt innan poletten trillarner. Vi försöker ju faktiskt inte följa ett mode.
Att få fel medicin kan sänka vem som helst, det är viktigt att du som förälder sätter dig in i vad det handlar om. Det är inte bara barn som far illa utav fel medicin, även vuxna. Själv felmedicinerades jag under flera år och kämpar fortfarande med att komma tillbaka.
Det är ingen skam i att vara vad andra kallar annorlunda, du är ju bara dig själv. Inget fel med det.