Grodornas härskare – En funktionsnedsatts värsta fiende

Det är inte bara vi vanliga personer som råkar slira lite med ordflödet, även de i det mer offentliga skedet tenderar i att låta en och annan groda komma ur dennes mun. Här är ett par citat ifrån två offentlig offentliga personer som har lite speciella tankar och åsikter.

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om Charlotte Wachtmeisters tankar, håller nog inte riktigt med.

Charlotte Wachtmeister
kostnaderna för barn med särskilda behov ökar bland annat beroende på att tvångssteriliseringarna försvann

Citatet ”Skriv något på väggen så att andra får veta hur du har det” som ingår i Sara Lidman-konstverket Lev!, som täcker en stor del av den nya gångtunneln under E12, blev för mycket för kommunens toppolitiker.

Hans Lindberg
Du och jag förstår säkert att vi inte ska skriva på väggen, men det gör kanske inte de som har begåvningshandikapp

Grodornas härskare – En funktionsnedsatts värsta fiende

Många ser upp till politiker, de sitter i en hög position och har väldigt mycket kunskap inom diverse områden. Men ibland kan även dessa personer komma med uttalanden som jag inte riktigt anser är lämpligt för någon som ska vara en del i det som ska vara ett starkt samhälle.

Kostnaderna för barn med särskilda behov är något som jag väldigt gärna betalar för, höj gärna skatten jag betalar mer med ett leende.

Hans  Lindberg säger egentligen att folk som håller på med graffiti är begåvningshandikappade, de skriver ju på väggar.

Alla är olika, vissa har kanske lite svårare att avgöra vad som är rätt eller fel. Det jag anser vara av vikt är att vi inte ska generalisera. Alla har mer eller mindre ett eller flera begåvningshandikapp. Vi är ju inte bäst på allt, det går ju att vrida och vända på det lite hur man vill och det går att tolka saker lite hur man vill med.

Det som är viktigt är att vi är alla människor, med samma värde oavsett om vi skriver på väggar eller inte.