Hur blockerad blir du utav din sociala fobi?

Det finns olika grader utav social fobi, vissa lider mycket utav den medan andra har svårigheter i vissa situationer. För mig varierar det väldigt mycket, ofta är jag riktigt stark och kan klara av de mesta, sen händer någonting och jag blir totalt låst och mår väldigt dåligt.

Här är några exempel på hur det kan vara för mig. Jag blandar ihop flera olika exempel, de ha

Fungerande situationer:

  • Gå omkring inne på Ica och handla.
  • Prata med folk (på jobbet fungerar detta felfritt)
  • Köra bil på en parkeringsplats

Icke fungerande situationer:

  • Att ta sig in genom dörren till Ica om det finns en person framför.
  • Sitta vid ett bord (Skjuter ut stolen ifrån bordet för att ”slippa” sitta nära någon)
  • Träffa någon på stan utan att vara beredd på detta, då kan jag knappt prata, stammar och blir som en dålig skådespelare.
  • Stå i kö, svettas och tappar nästan balansen.
  • Parkera och gå ur bilen när det finns folk i närheten.

Det finns många andra jobbiga situationer

Jag märkte tydligt av att jag hade svårigheter på BAM-kursen där jag inte kunde prata vilket gjorde saker lite komplicerat för mig. Jag uppfattas ofta som väldigt otrevlig, vilket jag inte är.

Trevlig, social och framåt, det är jag i ett nötskal. Sen kommer mina spöken och sätter käppar i hjulen för mig, det är frustrerande och riktigt jobbigt ibland. Andra gånger kan det vara bra, ser nämligen ganska sur ut när jag känner mig obekväm vilket är mycket positivt vid tillfällen då en sur snubbe på 110 kg behövs.

Hur fungerar det för dig?

Hur fungerar det sociala samspelet för dig och hur hanterar du pressade situationer?