Hur vilar man vid konstant stress? – Det finns något som fungerar

Fullt ös i huvudet, fullt ös på kroppen. Det är lite svårt att gå ner i varv och koppla av de stunder som du drabbas utav detta. Jag är en utav de välsignade personerna med ADHD, vi kallar detta för vardag och försöker göra allt i vår makt för att hitta ett sätt som vi kan koppla ifrån och bara få vila.

Nu är det äntligen helg hör man varenda fredagseftermiddag på jobbet, nu ska vi festa, vila eller vad det nu är som de hittar på med för att koppla av. Jag tänker oftast, va skönt nu ska jag få sova lite längre och sen bara ta det lugnt.

Hur ofta händer det? Att jag får vila och ta det lugnt?

Det händer nästan aldrig, även om jag sitter ner och kollar på en film då finns stressen där och jag kan inte koppla av. När det är dags för sömnen kommer mina vanliga mardrömmar, då finns en stress där som gör att det blir svårare att sova.

Hur ska man göra för att kunna få till den ultimata vilohelgen?

Först och främst, den finns inte. Sen kommer nästa sak, att hitta det som gör att du kommer att kunna koppla av. Man kan likna det vid ett rum med en massa fönster, utanför dessa fönster finns massa olika tips och förslag på hur du ska göra ditta och dattan.

När du hittar ett som du tror fungerar, då finns det fortfarande bara fönster där och inga dörrar. Alltså, du vet hur du ska göra men du kan inte riktigt ta dig dit.

Nu kommer problemet som de flesta inte klarar av

När du har hittat det du bör göra för att få koppla av, då måste du börja leta efter dörren. Det finns nämligen en dörr bland alla fönster, svårigheten är att hitta den. Det tar tid att hitta det som fungerar för dig.

Det finns alltså inget universalhjälpmedel som kan få dig att bli den mest avkopplade personen på lördagen, du måste hitta det själv. Jag söker efter detta hela tiden och ibland hittar jag något som kan liknas vid en dörr, men när jag försöker pressa mig ut genom den har jag antingen blivit väldigt fet eller helt enkelt hittat fel dörr.

Sök och du skall finna, men för att kunna leta måste du sluta göra det du alltid gör. För om du är väldigt stressad och inte lyckas gå ner i varv, då gör du uppenbarligen fel.