Imorgon är det dags – Ny diskussion om medicinering med herr doktor

Jag la ner mina mediciner för ett tag sedan, det var en impuls som var svår att stoppa och när jag hade slutat ta dem tilläts jag inte att börja ta dem igen även fast jag ibland känt en vilja att göra det.

Problemet för mig är inte att jag är hyperaktiv, det är en utav de saker jag gillar mest med mig. Jag kan få otroligt mycket gjort på väldigt kort tid vilket är en riktig välsignelse för någon som alltid har 110 projekt i gång samtidigt (det har med min ADHD att göra, ja absolut).

Mitt största problem sedan jag la ner medicinerna är att jag inte lyckas ta mig upp, kan inte längre bli glad. Det är illa när det går att visa i almanackan när senaste skrattet var.

Vad ska jag äta för mediciner?

Jag ska prata med läkaren imorgon om att först och främst få någonting som låter mig landa, tex concerta. Fördelen med dem är att de sitter i ca 8 timmar och sedan ”är man som vanligt” igen, då kan jag ta dem efter jobbet och kan då få en lugn eftermiddag/kväll vilket inte är fallet idag då jag hela tiden är uppe i varv, även om jag sitter mycket.

Sedan kan det nog vara dags att hugga tag i någon antidepressiv variant igen, även om de kanske inte lyckas få mig glad kanske jag slipper sjunka ner mer och mer varje dag. Det vore värt det, måste inse att piller kanske kommer vara en del utav min vardag i några år till och att det inte är pinsamt att trycka i sig dem.

Andra behöver inte veta om det och även om de kanske påpekar något och säger att de själva mår dåligt utan att äta mediciner kan man ju lägga till något i stil med ”jag försöker iallafall” – Många gör inte ens det.