Lite annorlunda uppgifter idag på jobbet – Mötte även idag en fördom

Idag var en lite annorlunda dag för mig på jobbet, jag blev nämligen uppkallad till företaget som ligger våningen över det som jag jobbar på, en av deras ordinarie var sjuk och de behövde någon som skulle göra hans jobb.

Det är tacksamt att bli inkallad, även om själva arbetsuppgifterna idag inte var det roligaste. Jag är rätt flexibel och anpassar mig till det mesta om jag får göra det på mitt egna lilla vis, det fungerade eftersom det var ensamarbete.

Jag pratade med en utav dem som skulle instruera mig och han sa att personen som brukar göra detta jobb går på lönebidrag och han är då lite speciell, stammar bland annat fick jag höra.

Går man på lönebidrag för att man stammar?

Givetvis inte, men det var tydligen av vikt att lägga in själva stammandet. Jag är en utav dem som går på lönebidrag (går in på varför en annan dag), har ingen stämpel i pannan, stammar inte och kan faktiskt utföra det som alla andra gör (förutom det som innefattar bokföring och liknande) och lyckas nog göra det rätt bra med.

Nu kommer alltså den vanliga lilla fördomen in, går du på lönebidrag lider du utav en störning som gör att du ritar på väggar eller inte kan föra vettiga dialoger med folk osv. Hur ska man egentligen göra för att få bukt på denna lilla fördom? Jag tror ju inte att det var någon ondska i honom på jobbet, utan snarare lite okunskap.

Han som går på lönebidrag på deras arbetsplats kanske har en stelopererad fot vilket gör att han kanske haltar lite och själva stammandet kanske gör att han låter lite nervös när han pratar. Tänk om han även är skelögd, hur skulle det bli då?