Måste jag verkligen ha ont hela tiden? Finns det inget man kan göra åt detta?

Jag har i hela mitt liv, eller sedan jag var bortåt 10 år skakat på benen i stort sett hela tiden. Har redan haft väldigt ont i mina knän i många år och kan inte sluta, det beror på att jag har tics i mina ben.

Jag har provat på det mesta för att få bukt på problemen jag har med benen men det hjälper bara korta perioder och sedan är det samma sak igen.

För ett halvår sedan var jag med om en klämolycka på jobbet där jag spräckte ett finger, svullnaden har inte lagt sig utan handen svullnar upp direkt när jag använder den. Vissa dagar kan jag inte hålla i en tom flaska för att det gör för ont och att det inte finns någon ork i handen.

Min sköterska på handenheten hittar inget fel och kan inte riktigt förstå vad som är fel utan väljer att skicka vidare mig (väntar med spänning på vart) till något annat ställe som kanske kan luska ut vad som felas.

Mina armbågar har börjat krångla, tack och lov är det bara i ”startfasen” och är mer uthärdligt än benen.

Vad ska jag göra?

Om jag sitter stilla studsar mina ben, står jag upp gungar hela moi åt sidorna och efter en stund måste jag sätta mig på huk för att inte börja skrika för att det gör ont. Jag tappar saker och har väldigt svårt för att pilla med detaljer, handen låser sig kan man säga. När jag vaknar på morgonen sover händerna.

Om jag ligger i soffan måste min sambo hela tiden klämma på mina ben för att jag inte ska få panik. Nackdelen med att ligga är att mina tics i magen triggas utav det och då ligger jag där och gör ”situps”, (de där små situpsen som är gör magen superstark) om jag försöker låta bli börjar jag fnysa desto mer. Jag kan hålla på hur länge som helst att skriva om vad som händer och inte händer. Det hjälper inte något, det enda jag vill är att det ska bli bättre och kanske sluta gör ont, åtminstone för en stund.

Har du något tips och förslag på hur jag ska göra för att slippa ha dessa problem? Börjar nämligen bli väldigt trött på dem.