Ritualerna inför måndagen började i fredags – Nu är jag klar

Att varenda fredag börja ladda inför måndagen med de gamla vanliga ritualerna är ingen höjdare, känner verkligen ingen glädje över helgen alls. Ångesten börjar kanske runt lunch eller något sådant, resten utav dagen är toppen (förutom ångesten som iofs är där alla andra dagar med) och jag kan se fram emot 16:00 när bilen börjar rulla hemåt.

När man äntligen är hemma och börjar koppla av och ser fram emot att kvällarna kan bli lite senare då man får sova längre dagen efter känns det ganska bra, förutom att jag är lika rädd för att sova på lördag, söndag som på vardagarna.

Det enda som jag kan se som en fördel med helgen är att jag får vara tillsammans med min familj, frukost tillsammans (eller ja, kaffe för min del) och bara sitta i soffan och prata hur mycket vi vill.

Ungefär halva lördagen känns positiv, sedan börjar ångest komma lite extra mycket då jag vet att måndagen är i antågande, det gör att söndagen blir en mycket trött dag eftersom sömnen blir rubbad natten till denna fina dag..

Det tar två dagar innan jag kan duscha

Helt galet, jag är såpass knockad att jag inte klarar av mycket mer än att bara sitta hemma i soffan, kanske ta en tur med bilen till någon släkting/vän för att sedan dimpa ner i soffan helt likgiltig. På söndagens kväll klarar jag av att ta en dusch, då har det gått två dagar och den underbara lördagsmorgonduschen som många njuter utav existerar inte. Det är mera plågsamt att tvinga sig in i duschen, de 10-15 minuterna har jag nämligen inget snus inne, och då blir det ännu jobbigare.

Nikotin är bra när man har tourettes, det har min läkare sagt. Hon får dock inte rekommendera någon till att börja snusa/röka, det enda jag känner är att om mina tics minskar och ångesten hålls lite bättre på plats utav snuset, då kör jag på.

Snart natt, ser inte fram emot detta. Jag drar mig in i det längsta innan jag lägger mig, därför blir mina dagar väldigt trötta. Oj, jag lät inte speciellt positiv nu märkte jag. Nåja, vad är en bal på slottet?