Stor fördel med ADHD – Mycket blir gjort

Idag är en utav de dagar då jag är lite extra tacksam över att vara en utav många som är välsignade med ADHD. Denna helgen har gått åt till att göra en webbshop åt ett företag.

Jag började igår och blev färdig idag, det blev intensivt och produktivt. Precis som jag gillar det.

Tidsbegrepp och ADHD går inte hand i hand

Jag kommer om fem minuter, hur många gånger har man inte sagt det för att 3 timmar senare anlända till den förlovade platsen för att sedan mötas utav diverse irriterade individer?

Många ser bristen utav tidsbegrepp som någonting negativt, jag gör inte det. Försök istället att se det ifrån andra sidan, varför tar det 3 timmar istället för 5 minuter? Om det handlar om att sitta och snacka skit med en polare då kan jag förstå att det inte ger ett positivt intryck om man råkar missa ett viktigt möte. Om du däremot kommer sent för att du sitter och jobbar stenhårt med något riktigt avancerat och krävande då borde väl det vara mera positivt?

Jag tycker det, tyvärr håller inte 95% med utav de jag har talat ställt frågan till.

Jag är väldigt sällan sen, snarare tvärtom

Om ett möte är inplanerat klockan 10, då är jag ofta på plats redan halv 9. Är det för att jag inte vill vara sen? Oftast, andra gånger kan det bero på att jag verkligen inte vet hur lång tid det tar att gå dit jag ska.

Nu när jag har körkort och bil har detta problemet minskat rejält och jag kan planera in färdtider på ett helt annat sätt. Det fungerar inte alltid, men många gånger slipper jag sitta i ett ”väntrum” med magknip för att jag var stressad på morgonen och inte lyckades få till ett toalettbesök innan avgång.

Hur gör du för att inte vara på plats 2 timmar före eller efter det inplanerade mötet?