Depression och brist på kaffe har sina likheter

Nog för att denna bilden kan kännas lite klämkäck och irriterande finns det en liten sanning där i.

Depresso, känslan du får när ditt kaffe tar slut

En depression kan bero på brist utav vitamin B12 och folsyra, det är något som är värt att tänka på. Även om det är vanligare att äldre får problem med just brister utav fettsyror kan ju även du ha det. Man behöver alltså inte vara äldre, men det är vanligare.

Ibland kan höga kalknivåer, blodbrist eller ökad/minskad sköldkörtelhormon ge depressionsliknande symptom. Just därför är det utav yttersta vikt att man genomgår vissa kontroller hos en läkare innan man får antidepressiva mediciner utskrivet.

Mediciner är inte hälsokost utan något som man behöver om man är sjuk eller mår dåligt och om man inte är sjuk utan enbart har en brist utan något, då kan det många gånger avhjälpas enkelt med ett tillskott av fettsyrorna eller vad det nu kan vara.

Tillbaka till bilden

Om ditt kaffe är slut, då går du till affären och köper nytt, då borde det väl vara vettigt att gå till apoteket och köpa lite vitaminer om de är slut i kroppen?

Glöm inte att söka hjälp, om du får väldigt negativa tankar och börja tänka på att ta ditt liv då måste du få hjälp. Du är viktig.