Du behöver promenera och sluta älta – Då blir allt bra

Hej, berätta

Detta var det första han sa till mig vid läkarbesöket, jag skulle alltså berätta. Virrpannan jag undrar givetvis vad jag ska berätta men rabblar i kort igenom några utav mina problemområden.

Bland annat berättade jag om:

 • Mina sömnsvårigheter
 • Mitt ältande
 • Min oro för framtiden
 • Min olust till allt
 • Min ångest
 • Hjärnan som går på högvarv
Jag tog för givet att läkaren hade läst igenom min journal eftersom de åren som gått har det blivit en hel del som berättats. Han kanske ville veta vad jag just nu tyckte var mest akut vilket är bra.
Berättade även att jag då skulle vilja kunna ha en stund någon gång emellanåt där min hjärna inte går på just högvarv utan kan låta mig få varva ner då det är väldigt jobbigt att hela tiden ha ett huvud och en kropp som är väldigt aktiv.

Du behöver promenera och sluta älta – Då blir allt bra

Han sa då något till mig jag inte hade räknat med. Tränar du något just nu? Då sa jag nej, har ingen ork eller motivation. Det enda som jag orkar med när jag kommer hem ifrån jobbet är att sitta i soffan en stund innan jag somnar utav utmattning.

Då ska du promenera och sluta tänka på vad som har varit och oroa dig inte för morgondagen, det kan du göra då.

Ok tänkte jag, vad enkelt. Att jag inte tänkt på detta förut.

 • Jag har sedan sjuårsåldern lidit utav depressiva perioder där jag inte mått speciellt bra.
 • Har varit sjukskriven i flera år bland annat för depressioner.
 • Jag har tränat flitigt
 • Har sovit mina 8 timmar
 • Har ätit ”rätt”
 • Gjort mycket annat som man ”ska” göra
Men ändå är jag deprimerad, går på högvarv, mår skit och är totalt utmattad.

Jag är ingen idiot – Jag vet att träning är nyttigt

Det är bevisat, du mår bra utav motion. Jag tror inte ens att det är något som behöver sägas, alla vet om det. Det kändes bara otroligt dumt, han säger åt mig att motionera och sluta älta. Då blir det bra.

Om det bara vore att sluta med det man har svårt med, då skulle väl ingen ha några problem?

Tycker att det var lite felaktigt av honom att säga det han sa, min journal fanns hos honom även valet att läsa den. Om han hade satt tänderna i mina papper och då kanske lärt sig någonting om mig innan jag gick in till honom, då skulle förhoppningsvis hans ”råd” till mig vara annorlunda.

Jag har ju ändå försökt göra allt i min makt under många år, som sagt även träning och liknande.