Stresseksem är ingen höjdare – OCD gör det inte lättare

Nu har mitt eksem kommit tillbaka igen, jag fasar för detta då mina erfarenheter har visat mig att detta kommer bli grymt. Snart kommer jag inte kunna böja ett par fingrar utan att de spricker.

Det är relativt lätt att bli av med om man smörjer in med kortison salva minst 2%, nu kommer dock problemet. Jag kan inte ta i salva, får svårt att andas utav det och obehagskänslan är obeskrivlig.

Kan inte ta i salva

Det är två saker som knäcker mig totalt, det ena är salvor och det andra är handflator. Båda dessa göra att jag får svårt att andas och det ger mig även obehagsrysningar i hela kroppen och paniken kommer relativt snabbt. Även när andra stryker sin handflata över sitt ben, ljudet och vetskapen gör att jag mår fruktansvärt dåligt.

Just detta med salvor, (speciellt de som innehåller kortison eller något annat som inte känns helt naturligt) får mig som snusare att inte kunna snusa, kan inte krama en going när jag vet att detta finns på mina fingrar.

Det slutar 9 gånger utav 10 med att jag får tvätta bort det (efter att min sambo har fått smörja in mina händer/fingrar) och då blir eksemet bara värre. Jag har under många år försökt att komma på ett sätt för att kringgå detta, men det går inte hur gärna jag än skulle vilja.

Salvor och handflator, de är mina värsta fiender.