Svensk sjukvård är fantastisk – Jag är för evigt tacksam

Gårdagen var ingen höjdare för min familj, vårat överhuvud (mormor) blev hämtad med ambulans och var riktigt riktigt dålig. Det kändes som att hoppet var ute och jag hade börjat ställa in tankarna på att hennes tid var kommen och att vi helt enkelt skulle få klara oss utan denna fantastiska kvinna.

Relativt tidigt igår hämtades Mummu med ambulans, när jag efter några timmar kunde komma in till sjukhuset kände jag inte igen henne alls. Det var otroligt jobbigt att se. I vilket fall, när jag var där berättade min mamma om hur sjukhus personalen hanterade detta.

Jag har läst om i tidningar att sjukhusen inte lägger ner någon energi på en person som är över 65 år, de vill tydligen hellre satsa sin energi på yngre.Min mormor är 98 år gammal, kan du fatta? 98 år och kommer in till sjukhuset och har 3 läkare som jobbar med henne, de lägger ner fullt kraft på att utreda och ta de tester som krävs för att kunna hjälpa henne.

Vad de var för provet är helt oväsentligt egentligen, men själva grejen. Jag vet inte hur det fungerar i resten utav Sverige, men i Borås där finns hjältarna med hjärtat på rätt plats.

Idag var hon sig själv igen

Jag kunde inte skriva igår, det var för mycket tankar som flaxade omkring i mitt huvud (mycket tankar = fullständigt kaos i ett ADHD-huvud). När jag träffade henne för några timmar sedan fick jag se min mormor precis som jag är van vid att se henne. Med ett leende.

Jag vet att det inte är många som får ha kvar någon i den ålder som hon har, jag är en lyckligt lottad person och njuter av varenda dag som hon får finnas kvar hos oss. Vi har ett speciellt band, utan dig skulle det bli väldigt tufft.

Svensk sjukvård är fantastisk – Jag är för evigt tacksam.