Jag överlevde gårdagen – Det kanske finns hopp för mig ändå

Poolhouse med jobbet

Trött, seg och huvudvärk, men jag överlevde. Det är resultatet ifrån gårdagens ”afterwork” – Fantastiskt roligt, mina arbetskamrater är helt otroliga. Det började med en blixtvisit hem för lite klädbyte efter jobbet. Sedan åkte jag tillbaka för att börja längta lite extra mycket efter revbenen ifrån larssons livs – Det var ett tag sedan jag åt dem, de var faktiskt godare än jag mindes.

Vi åt gott hade det trevligt ett par timmar innan vi tog en taxi ner till Poolhouse där bana 2 var den som mitt lag höll till på. Tack och lov var jag inte mitt ibland bowlingens hjältar, vi var inte speciellt bra någon av oss. Eller ja, Camilla är bra på allt.

Jag var tack och lov inte den enda som inte var bra på bowling igår

Taxi istället för buss

Omtänksamma arbetskamrater, vi skippade bussen och tog en taxi ner till stan. Det sparade vi inte enbart tid på utan även nerver, jag i alla fall. Att leva med social fobi är inte lätt och som jag skrev häromdagen underlättar det väldigt mycket om man hittar något sätt att undvika de stressmoment som är lite extra jobbiga.

Igår handlade det mestadels om bussen vilket var ganska lätt att åtgärda med just en taxi.

Hänsyn underlättar den sociala fobin

Detta är väldigt självklart, faktiskt. Många tänker inte på det, men hänsyn är något som underlättar väldigt mycket, behöver inte handla om social fobi utan även annat. Men i detta fall, då handlar det om social fobi.

Hur ska man kunna visa hänsyn när personen inte säger något då?

Det är ett stort problem som många har, jag är en utav dem som helst inte pratar om det jag tycker är jobbigt. Jag har däremot börjat ändra lite på det och försöker då och då ha lite dialoger med mina arbetskamrater om mina svårigheter.

Det underlättar, för om man kommunicerar då ökar chansen att personerna du arbetar med tänker på att du har svårt för vissa moment, då kan de visa hänsyn genom att ta en taxi istället för en buss eller kanske hjälpa till när du får en lapp med för mycket kludd på som rör till det i huvudet.