Kom ihåg lappen – Enkel men effektiv

Kom ihåg lappen - Enkel men effektiv

Vi i den ”lilla” familjen ADHD har ett stort problem som inte är speciellt låst till just ADHD och det är att minnet inte alltid är speciellt bra. Jag själv brukar drömma mig bort efter tredje ordet i en dialog ungefär vilket brukar resultera i ganska många ”suck, stånk, stön JAG SA JU DET PRECIS” – Jag förstår irritationen, den är helt klart berättigad, speciellt när någon precis har gett instruktioner för kommande moment exempelvis på jobbet.

Hur ska man göra för att kringgå detta?

Kom ihåg lappen – Enkel men effektiv

Den klassiska kom ihåg lappen är sedan länge utrotad, eller? Verkligen inte, just kom ihåg lappen är något som troligtvis aldrig kommer att försvinna. Det av en väldigt enkel anledning: Den fungerar.

Idag överraskade min chef mig på jobbet, det låg en lapp vid våra timrapporter med lite olika saker jag skulle ta tag i under dagen. Helt fantastiskt, jag blev väldigt glad och sa det till henne. Misstänker att hon inte riktig förstod hur glad jag blev, denna lapp gjorde nämligen en mycket stor sak mer än att hjälpa mig komma ihåg. Vet du vad det var? Den plockade bort stress.

Jag brukar gå omkring på jobbet och vara totalförvirrad många gånger, vet inte riktigt vad jag ska ta tag i och det får mig att må väldigt dåligt. Då underlättar en kom ihåg lapp väldigt mycket. Något som är väldigt bra är att lappen inte behöver vara fysisk. Det går lika bra med en digital variant om du är lagd åt det hållet, evernote är en fantastisk lösning som du kan använda i datorn, telefonen och surfplattan.

Evernote - den digitala kom ihåg lappen

Fördelen är att just evernote synkroniserar enheterna med varandra och att den även fungerar oberoende på vilken enhet du har. Windows phone, iPhone, Android. Det spelar ingen roll, den finns till oss alla.