Ökad förståelse på min arbetsplats – Otrolig känsla

Ökad förståelse på min arbetsplats

Vi har lite då och då haft samtal på jobbet om bland annat funktionsnedsättningar. De flesta gånger tror jag inte de har lyssnat på mig eller kanske inte låtsas om att jag pratar om det som faktiskt kan vara jobbigt. Nu har det blivit förändringar, efter ett samtal förra veckan där intresse faktiskt visades har stora förändringar skett.

Det hela började med att Camilla, min chef gav mig en komihåg lapp med lite punkter hon ville att jag skulle ordna med på jobbet. Jag blev helt överlycklig och tackade henne nästan lite för mycket.

Ökad förståelse ger stora förändringar

Genom några små förändringar har det blivit stora förändringar på min arbetsplats.

  • Komihåg lapp
  • Epost med instruktioner
  • Strukturera upp vardagen

Genom att min dag blir organiserad på jobbet genom dessa små enkla medel flyter allting på bättre. Det behövs inte alltid en gigantisk insats för att det ska bli en förbättring.

Förståelsen ökar när pusselbitarna faller på platsFörutom Camillas hjälp har jag även funnit en liten sak som hjälper mig ännu mera. Musik.

Jag och många andra med ADHD har ju som bekant problem med koncentrationen och tappar lätt fokus, då kan det man har för sig bli lidande och ett moment tar mycket längre tid än vad det borde göra. När jag nu har en fin lista, epost med nya moment och musik i mina öron då försvinner inte mitt fokus, och om jag skulle glömma något är det ju bara att kolla på lappen eller i mailet.

Mitt tips till dig är:

  1. Prata med din chef/arbetsledare om du behöver hjälp med strukturen och förklara vad det är som är svårt för dig.
  2. Kom gemensamt fram till en lösning som passar er båda.
  3. Använd evernote

Det behöver inte vara mer än detta, givetvis är det inte lika enkelt på alla arbetsplatser som det är på min. Jag har väldigt mycket tur som har hamnat på Print & Profile bland helt fantastiska människor.