Okunskapen måste minska – Funktionsnedsatta har samma värde som alla andra

1+1=2 - Alla har samma värde

En liten tankeställare, något som är väldigt självklart men som många inte tänker på. 1+1=2 – Om man tar en person + en person blir ju detta två personer. Om du väljer en person med ADHD och en person utan blir resultatet ändå 2 personer.

Okunskapen måste minska – Funktionsnedsatta har samma värde som alla andra

Det jag vill få fram är att många verkar tro att vi som lever med en funktionsnedsättning har ett mindre värde. Det stämmer ju självklart inte, vi är alla människor. Det spelar ingen roll hur vi ser ut eller hur vi är som personer. Vi är ändå människor med samma värde.

En liten tanke till er som dömer

Jag har sett blickarna, låtsas inte om dem längre. Har vant mig sedan länge. Orden som viskas bakom ryggen på oss kan även vi höra. Alla funktionsnedsatta har inte en hörselskada. Om du istället för att döma oss när vi gör något du tycker är konstigt, se istället vad vi presterar. Hur vi kommer fram till resultatet spelar ingen roll om den färdiga produkten är likadan.

[engine_alert type=”info”] Varför ser du flisan i din broders öga men märker inte bjälken i ditt eget? [/engine_alert]

Jag kan verkligen inte förstå varför man måste se ner på andra som i folkmun kallas för ”annorlunda”.