Social fobi, Mynklo har mig i ett järngrepp

Just nu är det inte bra, Mynklo har mig i ett järngrepp och möjligheten till att komma loss är nästintill obefintlig. Det räcker med ett enda ord ifrån honom för att jag ska lyda som en snäll liten hundvalp som bara vill göra husse nöjd.

Det handlar mestadels om små små saker, idag till exempel. Ett par gånger per månad går jag till ett ställe som heter Solhem. Där finns neuropsykiatrin i Borås och även de kontakter som jag har, bland annat arbetsterapeut och läkare.

Jag kände ett stort sug efter kaffe när jag kom dit idag, när jag skulle gå in i väntrummet (kaffet finns där) såg jag att en person satt där inne. Jag tänkte gå in ändå, behövde ju få i mig kaffe. Nej, hörde jag inom mig. from som ett lamm vände jag och gick utan att ens överväga en fight med Mynklo.

Vad är det som gör att man inte står emot?

Precis som med KBT och mycket annat handlar det inte om att du ska göra allt på en gång utan att helt enkelt välja sina strider och fokusera på ett problemområde åt gången.

Just nu är jag inne i en ganska jobbig period, sover otroligt dåligt och min depression gör ju inte att mitt humör blir bättre. Det är ganska frustrerande att vara konstant deprimerad och sedan få massa andra smådelar som gnager och retar på insidan hela tiden.

Jag har lärt mig en sak, detta är lite av en klyscha men den stämmer väldigt väl. ”Se möjligheten, ta chansen”, när man ser att det finns en möjlighet till att ta sig ifrån något moment som är förödande, försök då att ta dig förbi hindret.

Jag kämpar med detta varje dag, ibland går det otroligt bra medan andra dagar är helt tvärtemot.

Nu ska jag avslöja något

Jag håller på och skriver en bok, det är ingen nyhet. Den delen som är lite mindre känd är att jag faktiskt håller på med två böcker. Ena boken håller jag på och försöker plocka ihop eller snarare få ner den färdiga storyn ifrån mitt huvud på papper.

Den andra boken kommer inte att vara en berättelse, utan snarare en betraktelse. Nu blev du väl lite nyfiken? Det hoppas jag, kommer att bli mycket intressant att färdigställa dessa böcker.

Jag har valt ut några utav mina läsare till att tjuvkika lite på ett projekt som kommer att färdigställas och lanseras fullt nu snart. Detta har med  förändringen utav bloggen att göra och kommer att bli riktigt häftigt om det blir som jag vill.

Om du är intresserad av att vara en testperson, kontakta mig då.