Ekonomi och ADHD – Det finns hjälp att få

Lär dig hantera din ekonomi

Ekonomi och ADHD är något som inte alltid går hand i hand. Hur ska man egentligen göra efter att impulsen har slagit till och kontot är länsat när hyran inte är betald? Det finns faktiskt något man kan göra, det är inte enkelt men effektivt och kan faktiskt hjälpa dig till en mer stabil vardag där ekonomi och ADHD inte är speciellt konstigt.

Jag skrev för ett tag sedan ett inlägg som heter: Lär dig hantera din ekonomi – Tips för de med ADHD där jag tog upp några olika steg i hur man kan göra för att undvika att hamna i de lägen som gör att man kanske åker på en negativ markering i ett register som man helst vill undvika.

Ekonomi och ADHD

Du har troligtvis hört allt redan:

  • Planera
  • Spara
  • Jobba
  • Man måste ju planera,
  • alla kan inte jobba.
  • Spara är en omöjlighet för många,

Det är inte enkelt. Men om man nu har dessa problem då får man börja söka efter hjälp som faktiskt finns. Du måste helt enkelt svälja din stolthet.

Att be någon om hjälp kan vara riktigt jobbigt, pinsamt, svårt eller vad man nu känner att det är. Om du har svårigheter, då är det inte skamligt att be om hjälp. Om du däremot undviker att fråga eller helt enkelt väntar för länge, då kan du hamna i en situation som blir väldigt svår att ta sig ur.

Jag själv har bett om hjälp, det bar emot men nu på efterhand känns det som ett av de smartaste valen jag gjort i mitt liv. Jag har nämligen börjat förstå lite hur det fungerar.

Vad för hjälp finns att få?

  • Arbetsterapeuter hjälper dig bland annat med att strukturera upp din vardag, där innefattas även ekonomi.

Det finns mer hjälp att få, inom många områden men nu väljer jag Ekonomi och ADHD vilket minskar listan en del men det gör den inte mindre viktig för det.