Hjärtstartare – Rädda ett liv

Hjärtstartare kan rädda liv

Om det finns något som saknas på en arbetsplats. Eller ja det kanske var lite dumt formulerat då det ofta saknas en hel del på rätt många arbetsplatser. Förutom första hjälpen tavlan finns det något som kan behövas för att kunna rädda ett liv, en hjärtstartare.

Vad är då en hjärtstartare?

Det är precis som det låter, en maskin som hjälper dig att starta ett hjärta,en HLR mackapär. Detta kanske är lite överkurs att ha hemma, det håller jag med om, hjärtstartare pris är ju rätt högt.

Din arbetsplats kan däremot köpa den och då kunna rädda livet på en av dina arbetskamrater. Jag har tack och lov sluppit hamna i en situation på mitt arbete där detta har behövts, men om den dagen kommer vill jag att möjligheten till att rädda dennes liv ska finnas.

Rädda liv med en hjärtstartare

Har du någon erfarenhet av en hjärtstartare?

Finns det någon hjärtstartare på ditt jobb? Hur tycker du att det fungerar med den?

Många tänker att det är onödiga pengar att lägga ut, men tänk efter lite. Kan vi verkligen värdera ett liv i pengar? Jag tycker inte det och jag vet att många håller med mig.

Jag röstar för hjärtstartare, men som jag skrev tidigare: På din arbetsplats, att ha en sådan hemma ökar nog risken för oss hypokondriker att känna efter lite för mycket.

HLR på en frisk kropp kan ju vara lite onödigt.