Social fobi – Blockerad i affären

Social fobi suger

Igår var det en utav dagarna när jag trodde att duktighetsfaktorn var hög, allt fungerade jättebra fram tills jag kom in i affären. Denna gång handlar det inte om någon liten Ica butik utan Beijer Byggmaterial. Jag skulle köpa expanderplugg och gick till hyllan där de fanns, när jag inte hittade den sort som jag behövde tänkte jag att nu kan det vara läge att fråga personalen i butiken om de har sådana inne.

Det gick inte, jag blev totalt blockerad och det resulterade i att jag stod fast vid hyllan i en halvtimma och försökte gå till någon i personalen. Lyckat resultat? Nej, verkligen inte.

Som en röd prick i ett kritvitt rum

Allas ögon var på mig, andas jag för högt? Ser jag konstig ut? Hela den klassiska repertoaren spelades upp om och om igen i mitt huvud vilket inte gjorde att oron minskade. Social fobi är verkligen ingen höjdare, fick en uppgift på jobbet. Åk och köp dessa produkter och kom tillbaka, inget konstig med det men jag blev blockerad.

Det slutade iallafall med att jag tog ett paket med expanderplugg och gick till kassan, betalade och gick ut till bilen. Åkte tillbaka till jobbet och runt 16 åkte tog arbetspasset slut. Efter en stund ringde chefen och det visade sig att jag hade köpt fel, det blev riktigt pinsamt. Skämtade bort allt som vanligt och åkte till Verktygsboden och köpte rätt. Dock satte osäkerheten igång där och när jag gick ut ifrån butiken hade jag med mig två olika paket, ett utav dem visade sig vara rätt.

Expanderplugg och social fobiTänk vad konstigt egentligen, att expanderplugg kan trigga igång en massa obehag i kroppen.

Jag vill verkligen inte göra fel, försöker alltid göra mitt bästa i det mesta och lyckas ofta. Men min ADHD och resterande välsignelser kan ibland vara med och spöka till det för mig. Ofta är det just den sociala fobin som gör att saker blir väldigt jobbigt. Nu i stressade perioder svettas jag mycket, väldigt mycket och det är pinsamt. Mina ben studsar hela tiden, jag vankar och oroar mig och är väldigt nervig. Att svettas som en gris och sedan ha social fobi gör att man kan se väldigt speciell ut.

Allt jag vill är att inte synas, hur svårt ska det vara?