Sommarångest – Det svettiga problemet

Varför ska man behöva ha sommarångest?

Nu är det dags igen, den tid på året som vi alla har längtat efter. Alla problem är som bortblåsta och all energi läggs på att få till den snyggaste brännan, tid för en och annan glass kan fokus även läggas på. Förutom för oss med sommarångest.

Sommarångest  – Det svettiga problemet

Jag älskar verkligen att vara utomhus, sommar och sol med en massa glass och glädje överallt. Det lockar otroligt mycket, givetvis drabbas jag utav sommarångest, inte för att vädret är fint, utan värmen knäcker mig. Varför? Jo, jag har väldigt svårt att vara ute med t-shirt.

Det är inte en gång som det har varit 25 grader ute och jag står med svarta byxor och skinnjacka på mig för att jag mår för dåligt av tanken att ta av mig jackan och sedan sätta på mig ett par kortbyxor. Tack och lov fungerar det mycket bättre nu när jag kommit på att piratbyxor inte sätter några griller i huvudet på mig.

Det är ironiskt och ganska komiskt på samma gång

Jag lider utav social fobi och gör allt i min makt för att inte synas. Tror du att en person som har på sig ett par svarta tajta brallor och en skinnjacka med en tjock tröja under skiljer sig ur mängden dagen då graderna har stigit över 20-25?

Det är ironiskt och ganska komiskt på samma gång, jag hade utan tvekan skrattat om jag såg någon som mig själv. Problemet är att social fobi, ångest och tvång fungerar inte riktigt på det sättet, vädret spelar ingen roll.

Solen och sommarångestJag kan inte ha på mig solglasögon när solen gassar och sticker i ögonen. Det fungerar enbart när jag kör bil, tack och lov. Det skulle bli ännu jobbigare annars.

Sommarångest är verkligen inte roligt, det är smärtsamt. Det är nämligen få saker som är härligare än att sitta ute en varm dag i linne och kortbyxor, käka en go glass eller dricka något kallt tillsammans med ett par vänner.

Kommer jag att få uppleva detta igen? Jag hoppas verkligen det, sommarångest är något som måste utrotas ifrån mig.