Dags för attack mot social fobi

Social fobi - Nu smäller det

Jag försöker då och då attackera mitt problem med social fobi, ofta med enklare saker som att handla och åka ner till stan. Ibland går det bra, andra gånger sämre.

Nu har jag hittat ett sätt att verkligen gå emot min sociala fobi, ett sätt där inget skyddsnät finns att tillgå hur jag än går tillväga.

För första gången på 6 år ska min älskade Saga och jag ägna tid åt oss själva, det känns helt ofattbart att få göra detta även om det enbart handlar om en weekend. Fast det spelar egentligen ingen roll, en hel vecka skulle nog bli väldigt mycket jobbigare.

En mjukstart är aldrig fel.

På Torsdag åker vi till Rom

Att åka till Rom som är en dröm som äntligen ska bli sann, problemet vi båda har med social fobi känns inte som ett hinder just nu, även om vetskapen finns där.

Fördelen med att åka iväg är att i Rom finns det inget som kan hjälpa mig, förutom jag själv. Det är nämligen väldigt viktigt att inse en sak.

När man har genomgått en behandling och blir ”färdig” – Då är det väldigt lätt att få panik över att något som heter ensam. Att man står ensam kvar och ska ta sig igenom de problem som man har fått hjälp med genom stöd ifrån diverse läkare/pedagoger.

Det går att lösa om du är själv, det mesta iallafall. Räkna inte med något enkelt utan det blir en rejäl pärs där du kommer må riktigt dåligt periodvis, men du kommer att ta dig igenom det.

Colosseum ska hjälpa mig. Dags att övervinna social fobi

Social fobi är ingen stoppskylt

När skyddsnätet är borta går det inte att lösa ett problem.

Jo, det går. Ett skyddsnät underlättar enbart landningen, men hindrar inte fallet.

Det är viktigt att inse, vi klarar mycket mer än vi tror, även om det är extremt klyschigt att säga.

Med risk för att låta klyschor flöda kommer jag nu att säga det som kommer att användas väldigt många gånger under våran weekend i Rom.

Just idag är jag stark.