Köttstrejk – Svårare än man kan tro

Saknar min köttbit

Jag försöker tänka på vad som stoppas i munnen, det är inte enkelt som du säkert vet. just nu håller jag på med en liten köttstrejk. Varför kan man fråga sig? Jo, jag försöker lära mig att äta fisk.

Det är inte hälsosamt att hela tiden äta kött, varierad kost är det bästa och efter att i princip hela mitt liv ätit massvis med kött tänkte jag försöka mig på att äta mera fisk och skaldjur. Vanligtvis har detta enbart varit nödmat för mig, ingenting som jag längtat efter eller tyckt speciellt mycket om.

Skalade frysta räkor kanske inte ser speciellt gott ut när man plockar fram påsen ur frysen, men om jag ska vara helt ärlig ser ju inte färska räkor mycket godare ut de heller. Dock är smaken helt fantastisk och det krävs inte mycket jobb för att få till den perfekta räkmackan som man lätt kan avnjuta lite oftare. Detta gör min köttstrejk lite lättare.

Räkor fungerar vid köttstrejk

Jag ska försöka att hålla mig ifrån kött i några veckor, det är ju ingen fara om jag nu skulle råka äta lite kött men hemma har jag enbart köpt fisk, räkor och möjligtvis kan man hitta lite kyckling i frysen om turen infinner sig.

En utav de andra anledningarna är att jag utan tillskott försöker öka mitt intag utav omega 3, då är ju bland annat Lax bra att äta.

Köttstrejk och du?

Är du beroende utav kött som jag är eller klarar du dig utan? Det är nämligen inte bara socker som man kan bli beroende av.

Om du lyckas hålla dig ifrån kött, vad äter du då? Dela gärna med dig, jag behöver lära mig mycket mer om just detta med mat som inte är ko eller gris.

Just fisk är en otroligt utmaning, det är inte lätt men det är ju värt det om man kan må lite bättre i magen.