Sömnparalys – Helvetesnatten

Sömnparalys, är hemskt. Riktigt vidrigt och otroligt obehagligt.

Jag har sedan barnsben lidit utav detta och innan jag kom på vad det handlade om trodde jag helt ärligt att jag började bli knäpp där den enda lösningen vore att mura in mig i en vägg. Tack och lov fick jag reda på att jag är långt ifrån ensam om detta.

Nattens sömnparalys var ”tyngre”

Ibland lyckas jag väcka mig snabbt, andra gånger går det inte alls. Då ligger jag där och har total panik. Om jag har tur lyckas jag skrika med stängd mun och om min sambo hör mig, då är problemet ur värden. Om inte, då ökar ångesten mer och mer.

Natten till idag innehöll massa ljud, väldigt höga ljud som gjorde att jag trodde att mina öron skulle gå sönder. Lyckades väcka mig efter en stund som kändes som en evighet för att somna om och hamna i ytterligare en sömnförlamning.

Min sömnparalys har jag hittat en lösning på, det tog lång tid men äntligen är lösningen här.

Eftersom jag är en person som lever med OCD har jag en del ritualer för mig.

  1. Ligg på vänstersidan i några minuter flytta sedan till
  2. Ryggläge för att sedan gå över till
  3. Högersida
  4. Ifrån högersidan måste jag ligga på mage en stund innan jag lägger mig på vänstersida igen.
  5. ”mosa iordning” kudden till en form där mitt öra ligger fritt.

Om jag göt detta minimeras risken för sömnparalys, om inte denna ritualen genomförs då blir det inte bara en gång under natten som jag paralyseras.

Drabbas du någon gång utav sömnparalys?

Om du gör det, har du hittat något sätt som hjälper dig? Dela gärna med dig utav dina tips. Vet du vad de beror på? Då får du gärna förklara det för mig, vill gärna veta vad det är som orsakar detta hemska.

Lär dig mer om sömnparalys