Staden som fick Tourettes

Staden som fick tourettes

Titeln på dokumentären ”Staden som fick Tourettes”är något som fångade mig rätt snabbt, är det för att jag är en skeptiker eller kan det finnas ett stänk nyfikenhet inom mig som vill veta varför enbart tjejerna i den Amerikanska staden Le Roy fick dessa symptom?

Givetvis är det båda.

Riktigt intressant dokumentär

Staden som fick Tourettes handlar om ett gäng tonåringar som fick Tourettes liknande symptom. Även några vuxna var drabbade. Hur kommer det sig egentligen att man bara helt plötsligt börjar ticsa?

Familjerna kunde inte acceptera att det handlade om en psykisk störning, för man måste ju komma ifrån en problemfamilj för att ha det (sarkasm) och allas familjer är ju helt perfekta (ännu mera sarkasm).

Det kan givetvis finnas en mängd olika förklaringar till detta, i USA är det ju bra på att skylla ifrån sig och försöka rota i allt möjligt efter brister och fel, de glömmer dock det viktigaste.

Se till dig själv, många fel ligger ju närmre  än man tror.

Det som var riktigt intressant var att efter en del utredningar utav diverse läkare kom de fram till att vissa utav tjejerna hade något som heter Pandas.

Staden som fick tourettes

Staden som fick tourettes var staden som var stressad

Stress är inte bra, det vet nog alla. Vad som även är vanligt är att efter en stressad period där man kört på stenhårt är att man kan drabbas utav lite allt möjligt, depressioner och annat stressrelatera.

Vad som kom fram var att i Staden som fick Tourettes levde många utav invånarna stressade liv, stress kan påverka. Det går ju givetvis inte att få ett ordentligt svar på detta, inte genom att se en liten dokumentär.

Det enda jag fick fram var lite tveksamhet till just tourettes, självklart kan jag ha fel men det var en känsla. Dock var ticsen riktiga, och det är jobbigt att ha dem. Riktigt jobbigt, det är inte roligt som man kan få se i filmer där det enbart skämtas om det.

Kolla in Staden som fick Tourettes