Rom weekend 2013

Colloseum 2013

Nu är vi tillbaka efter våran lilla tur som jag fyndigt nog kallar ”Rom 2013” – Det blev en kort men intensiv resa med otroligt många intryck.

Givetvis måste det finnas lite krångel här och var, social fobi brukar ju kunna ställa till det ganska bra här i Sverige men även i Rom.

Att ha svårt att ta kontakt med någon på Svenska är jobbigt och när knackiga dialoger med Italienare som inte verkar vilja lära sig Engelska är riktigt jobbigt.

För att inte krångla till det hela visar jag bara några få bilder, vi tog runt 250 men det räcker med dessa, annars skulle du nog tröttna ganska snabbt.

Härlig värme för att sitta, inte för att utforska

35 grader, kullersten och fotsvett. Vi gick vilse (höll kartan med fel sida upp) vilket är ganska roligt, fick ju se en hel del mer än vi hade räknat med. Vi upptäckte även att de 2500 ställen som vattenfontäner finns på är väldigt svåra att hitta när man är törstig.

Bilder Rom 2013

Rom 2013

Värmen gjorde att vi inte orkade hoppa av våran ”hop on hop off”, det gjorde inte speciellt mycket då det räcker att se denna otroliga byggnad ifrån utsidan. Vatikanen måste vi besöka igen, då blir det dock en resa någon September.

Rom 2013

Santa Maria Maggiore var mäktig. Jag stod där och bara njöt av denna häftiga kyrka.

Rom 2013

Castell Sant Angelo var något vi båda kände att vi skulle gå in i, otroligt varmt men helt klart värt det.

Vi är överlag nöjda med detta besök, även om pizzan var en liten besvikelse.

Rom är utan tvekan en plats som vi kommer att besöka igen, men då när det inte är sommar där, för att försöka orka med allt som Rom har att erbjuda när det är 35 grader är svårt även för den vane resenären.

Har du varit i Rom, om du har det. Var tyckte du?