Hjälpmedel – Vad använder du?

Det finns massvis utav hjälpmedel som underlättar vår vardag, många vet inte om att de existerar och lever därför med lite större problem än vad de egentligen skulle behöva göra.

Jag använder hjälpmedel dagligen för att få min vardag att gå ihop, det är inget jag kryper under stolen med. Mitt liv blev väldigt mycket enklare att leva tack vare dem.

Bland annat används kedjetäcke flitigt, en natt utan mitt täcke är inte speciellt roligt.

Vad använder du för hjälpmedel?

Det var ett litet tag sedan jag uppdaterade listan för hjälpmedel, känner att det är dags nu och jag har redan fått tips ifrån andra läsare, kommer att uppdatera listan när några fler tips om just hjälpmedel har anlänt.

Vad använder du själv för hjälpmedel? Om du inte använder något  dagsläget, finns det något som du söker, något som skulle underlätta för din vardag?

Det är viktigt att du inser en sak, jag skriver nu ”fritt ifrån skam” – Det finns ingen skam i att använda hjälpmedel som finns att tillgå, precis som att du väljer troligtvis att äta mat om du är hungrig och sitter vid ett stort fint bord med serverad mat.

Ett hjälpmedel behöver inte vara något som du får utskrivet

Att använda något som får din vardag att gå runt är precis det som jag skriver om just nu, förutom att det finns massvis med olika modeller att använda, vissa är digitala och använda även utav ”de utan problem” eller hur man nu ska uttrycka sig.

Evernote är ett bra exempel på detta.

Evernote - den digitala kom ihåg lappen, enkelt hjälpmedel

Jag söker hela tiden efter tips att dela med mig av till dig, om du tipsar mig och bloggar då delar jag även en länk till din blogg som tack för hjälpen.

Skäms inte nu, det är ingen skam i att använda vad som finns att tillgå.