Förhindra kollaps genom små steg

Att förhindra den kollaps som vi ”stressade” människor drabbas utav emellanåt är inte alltid enkelt.

Dock finns det beprövade metoder som faktiskt fungerar, något som gör underverk.

Förhindra kollaps genom små steg

Små enkla steg kan förhindra en kollaps, något som jag själv använder mig av varje dag på jobbet. Inte för att jobbet i sig är något som får mig att må dåligt, utan snarare min sociala fobi och totala överenergi i huvudet som måste få ett break mellan varven.

Hur ska man då göra för att förhindra att det kokar över och man blir sängliggandes i 9 månader med fullständig ångest? Det finns mängder med olika saker att göra, tänker dock bara dela med mig utav ett tips som fungerar utmärkt för mig.

Sen får du gärna fylla i med dina egna tips.

Förhindra paniken

Hitta ett panic room

I mitt fal på jobbet går jag till toaletten med jämna mellanrum. Det finns inte alltid behov av att uträtta något speciellt därinne, förutom att bara få sätta sig ner och luta pannan mot händerna för ett par minuters vila där du får vara själv.

Bara några få minuter lite då och då kan ge dig den energi som behövs för att du ska kunna klara av dagen. Vissa dagar kanske du behöver en tur till ditt skyddsrum, andra dagar kanske inte någon.
Hitta ditt skyddsrum.

Att ha en egen plats som kan förhindra att du mår dåligt är viktigt, det behöver inte vara på din arbetsplats utan vart du än är. Hittar du ett ställe som får dig att må extra bra, där du kan ladda dina batterier då är den platsen guld värd.

Förutom mitt panic room på jobbet finns det även andra platser som har fungerat utmärkt för mig, trottoarer/vägar ett par hundra meter ifrån andra människor.

Det gäller att hitta guldkornen, små enkla steg kan hjälpa mer än du tror.