Nyårsafton – året som gått

Nyårsafton, dagen då alla möjligheter till att gå vidare ifrån årets problem har kommit. Jag ser tillbaka på detta året med mycket fasa och en hel del förtjusning.

Nyårsafton – Bra förändring 2013

Man kan lätt göra en liten lista på nyårsafton med positiva och negativa saker som har hänt under året, många gånger går den att göra lång. Detta år är en utav de gånger.

Jag tänker inte skriva allt som hänt, finns ingen mening med det utan väljer istället att skriva det som jag anser är en stor vinst under det gångna året.

Det finns mycket som man vill förändra och vi som är välsignade med ADHD, Tourettes syndrom och annan NPF har ibland lite problem med tålamod och koncentration.

Detta är något som är av stor vikt när det gäller att förändra saker, inte att ha problem med det utan att ha tålamod och att kunna koncentrera sig.

Den största förändringen under året

Nyårsafton, sista dagen på året. Är fortfarande nöjd med en sak som hände på jobbet efter en dialog med chefen.

Ökad förståelse på min arbetsplats, det är inte illa. Vi brukar prata en hel del som funktionsnedsättningar, ofta skämtsamt men ibland lite mera åt det seriösa hållet.

Efter samtalet vi hade i April har saker och ting förändrats rejält.

Nu får jag mail dagligen men uppgifter. Detta är utöver mina vanliga ”sysslor” – att få instruktioner utav henne genom mailen är smidigt.

Vi har även regelbundna dialoger med varandra, ”fungerar detta?” och liknande, mycket smidigt att vara på en arbetsplats där det fungerar på detta vis.

Allt genom ett enkelt samtal.

Det viktigaste på en arbetsplats (och i livet överlag) är kommunikation, när det finns en dialog mellan parterna då blir det mycket enklare att göra den struktur som behövs för att få ett flöde som fungerar.

Detta kanske inte låter speciellt stort för dig, men jag kan säga detta. Om vi inte skötte saker som vi gör just nu, då skulle det vara totalt kaos för mig och mitt arbete skulle bli lidande.

Ett stort tack till dig Camilla för att du tar dig tid, du är bäst.

Gott nytt år önskar jag er alla.