Ibland undrar jag vad som är fel på mig – Idag är ibland

Vad är det som inte står rätt till är en undran som jag har ibland, eller rätt ofta om jag ska vara ärlig. Det finns tillfällen då jag önskar att den omtalade on/off knappen fanns tillgänglig i mitt huvud, hade varit väldigt skönt att någon endaste gång få slippa allt som händer i huvudet, alla tankar.

Det är en speciell känsla med ett överaktivt huvud, kroppen kan vara helt slutkörd, jag kan vara nyvaken eller halvsovande – Spelar ingen roll, högvarv hela tiden.

Ibland önskar jag att den fanns

Ibland vill jag tänka färdigt

Tänk att bara någon gång få tänka klart, alltså få hela scenariet i tanken färdigt innan nästa börjar utspelas. Att få färdigställa ”huvudprojekten” ett i taget, bara lite då och då.

Jag begär inte att det ska sluta vara full tankeverksamhet, det är en skön känsla att vara aktiv. Vissa perioder kör det slut på mig, nu är en sådan period och jag orkar inte riktigt med detta kaos, ältande och allt annat som rör omkring inom mig.

Att mina ben dansar allt som ofta är inga problem, är van vid det och stör mig inte det minsta på det (läs alltid) – Det är ju ändå inte det som är mitt största problem för tillfället.

Det vore skönt att ha lite struktur i tankeverkstaden.

  1. Få en tanke
  2. Planera tanken
  3. Provkör tanken i praktiken
  4. Förverkliga tanken

Istället är det ungefär såhär:

  1. Få en tanke
  2. Blanda ihop den tanken med nästa tanke
  3. Blanda ihop dessa tankar med något du gjorde när moppen slutade fungera för 100 år sedan.
  4. Kolla, en säl.

Jag är lite trött just nu

Det är jag verkligen, för mycket tankar som spelar allan och försöker vinna över mig. Det bästa nu vore väl egentligen att använda SORK – Det skulle nog underlätta.

Tänk om man bara hittade on/off knappen, då skulle nätterna någon gång ibland bli lite enklare. För tänk att få vakna med ett tomt huvud, iallafall ett par minuter – Det vore något.