Stämpel i pannan – Du är dum i huvudet

Denna stämpel, oj vad många gånger jag har pratat och skrivit om den. Denna förbannelse som en utredning för med sig, något som kommer att förfölja dig resten utav ditt liv. Du kunde inte ha mera fel.

Din stämpel är inte av ondo

Livet förändras utav en diagnos, ja absolut det blir en förändring. Men inte en sådan som du kan tro, du är ju fortfarande samma person som du var tidigare. Enda skillnaden är att du nu får en liten förklaring till varför saker och ting är som de är.

Är det något fel på det? Inte en chans. Men som jag även tidigare sagt, om du inte ”lider” utav dina begåvningar, varför ska du då anstränga dig med att genomgå en utredning som är tuff och lång?

Stämpel

En utredning ger dig inte heller en OK stämpel i röven som ger dig tillåtelse att spela Allan och vara kaxig och göra vad som faller dig in.

Du bär alltid ansvar för dina egna handlingar, alltid – Nu snackar vi givetvis inte om småbarn, men även ett barn utan diagnos tenderar att vara lite övermäktiga lite då och då, fråga vilken förälder som helst.

Nyttja istället för att skylla på

Att istället för att skylla sina svagheter på ADHD, Asperger eller vad som helst är det väl bättre om du vänder på steken? Istället för att krångla med dina svårigheter, använd dina styrkor istället.

Lägga dina 150% på en uppgift och gör den riktigt bra istället för att lägga 5% på något som inte ens är värt att titta på, det är mitt råd. Var däremot inte rädd för att prova något nytt, vem vet – Du kanske är ännu bättre på något annat än det du är bäst på just nu!

Stämpel eller ingen stämpel, du är ändå den du är. Oroa dig inte för vad andra kommer att säga, det finns alltid någon som anmärker på något ändå. Oavsett om det handlar om fotsvett, funktionsnedsättningar eller klädstil.