Delete knappen – såhär aktiverar du den

Det finns för mycket i mitt huvud, dags att trycka delete. Borde väl inte vara speciellt svårt?

Allt detta ältande, saker som hänt många år bakåt, jag kan inte släppa det hur jag än gör. Det tar oerhört mycket kraft ifrån mig.

Ibland önskar jag att det fanns en delete knapp där man bara kunde trycka en gång och sedan, puts veck . Kanske CTRL, ALT, DEL om det finns lite för mycket att försöka få bort.

Skapa in egen delete knapp

Jag har på sätt och vis skapat mig en egen knapp som jag trycker in de gånger när det känns som att det håller på att rinna över. Dock är detta snarare ett panicroom än en knapp.

Tidigare har jag skrivit om hur jag brukar gå in på toaletten på jobbet och sätta mig ett par minuter (även om utsöndring ej behövs) – Det fungerar väldigt bra, har nu även hittat ett annat panicroom som jag nog hellre vill kalla delete.

Delete

Ibland blir det för mycket

Vad gör man då om orken att gå vidare inte finns där? Många gånger flippar jag ur och börjar må väldigt dåligt och behöver en återhämtning på flera dagar.

Nu har jag en helt annan lösning som faktiskt fungerar – Lite förarbete krävs dock.

När det börjar bli jobbigt gör jag detta:

  • Trycker delete
  • Går och hämtar min termosmugg och fyller den med fräscht kaffe
  • Sätter mig i köket på jobbet (om det är på jobbet som insatsen krävs givetvis)
  • Dricker mitt kaffe och kopplar ifrån en stund

Hur kan det hjälpa att sätta sig i köket på jobbet?

Väldigt enkelt egentligen, i vårt kök finns det egentligen ingenting som är arbetsrelaterat. Det är neutralt, och är man på neutral mark är det mycket enklare att minska på stressen.

Det som är viktigt är att hitta den plats du kan koppla av, släppa saker och ting – Du måste nämligen göra det för att det inte ska koka över.

Några få minuter, det är allt som krävs.

Försök att hitta den plats som är din frizon.