Intern blockering och stress – Vardag för oss med ADHD

Nu har det återigen varit ett tag sedan jag skrev, har haft en intern blockering eller vad man nu ska kalla det.

Jag är inte helt i form, psykiskt – Har alldeles för mycket som snurrar i huvudet och stressar skiten ur mig, ångest som maler på och hela tiden försöker man hålla skenet uppe.

Jag hittade en bild som är mycket passande för hur det känns just nu:

Stress

Semester minskar inte stress

För många innebär semester avkoppling, en tid där man kan koppla ner och vila upp sig – För mig och många andra är det tvärtom.

Det är underbart att vara ledig, men om det som stressar upp en inte går att ta ledigt ifrån då blir saker och ting jobbigare. Under arbetsveckor hamnar fokus på jobb, då kan mina tankar inte hela tiden mala runt i mitt ego.

Tiden där jag kan vara ego och tänka ploppar upp lite för ofta ändå, det går inte alltid att hålla undan.Mina benskakningar och vissa tvång ökar, blir mera fokus på dom – Ingen höjdare men det går att härda ut, om man inte sitter vid ett bord eller i en soffa nära mig. Då märks min inre stress av ganska snabbt.

Hur ska jag vinna?

Just nu försöker jag hitta något sätt att vinna över min stress – Något som jag började med förra året är styrketräning, det är något som faktiskt fungerar relativt bra.

All form utav träning är positiv, älskar att cykla, ska snart börja jogga – Spotify i lurarna och ett litet löpspår, det fungerar.

Att kunna ta sig till gymmet är en utmaning dock, det visste jag redan då jag känner mig själv – köpte därför ett ganska rejält gym till källaren. Där tränar jag då det inte fungerar med gymmet.

Hur gör du för att övervinna din stress? Dela gärna med dig, jag behöver alla råd som finns.

stress