Nick Vujicic – Inspirationskälla

Nick Vujicic - Inspirationskälla

Nick Vujicic, (VD för den icke vinstdrivande organisationen ”Life without limbs”) saknade vid födeseln både armar och ben på grund av den mycket sällsynta Tetra-Amelia-sjukdomen. Jag blev oerhört inspirerad och motiverad när jag hörde talas om Nick, han har genomgått en ofantlig resa och varit med om saker som många av oss inte ens drömmer mardrömmar om men har ändå tagit sig framåt och lyckats uppnå väldigt mycket.

Skoltiden var tuff för Nick, vi snackar inte de vanliga utmaningar som barn och ungdomar har i skola. Förutom mobbing och dåligt självförtroende led han även utav depression och ensamhet.  När han växte upp lärde han sig att hantera sitt funktionshinder och lärde sig gradvis att uppnå mer och mer själv.
Nick VujicicEn vaktmästare på gymnasiet inspirerade honom att börja tala offentligt om att övervinna motgångar, Nick började tala med små grupper av elever när han var 17 år och har fortsatt sedan dess. Nick uppfylla sin dröm om att uppmuntra andra människor genom att ge talar om hans livshistoria. Han fann syftet med hans existens, och även syftet i hans omständigheter där han talar om att leva livet och inte låta något bli ett hinder för dig.

Idag har Nick Vujicic delat med sig sin historia till 400 miljoner människor i över 57 länder, wow. Hans böcker har blivit översatta till över 30 språk och de har sålt över en miljon exemplar.

Nick Vujicic – Inspiratör

Jag blev otroligt inspirerad till att ta tag i vissa saker när jag läste om Nick. Jag älskar att se människor göra saker som ingen förväntar sig, det finns inget häftigare än någon som inte vet vad ordet begränsning betyder.

Nu menar inte jag att alla människor som har en sjukdom eller något liknande ska skriva en bok och börja föreläsa i flera olika länder, det enda som behövs är att du ser en annan person som tar sig över de hinder som finns framför och visar dig att det faktiskt finns ett hopp och en möjlighet även för dig.

Personer som inspirerar mig

Personerna nedan är bara några få utav de personer som inspirerar och motiverar mig, om du inte vet vilka det är, då är det en bra tid just nu att läsa på lite.