Vila i frid Steven Hawking (1942 – 2018)

Stephen Hawking

Den brittiske fysikern Steven Hawking (1942-2018) har gått ur tiden, vår tids Einstein som bland annat var känd för forskning om universum och svarta hål.

1965 doktorerade han i kosmologi vid Cambridge universitet och i den vevan kom beskedet att han led utav Amyotrofisk lateralskleros (ALS) och fick samtidigt veta att han hade två och ett halvt år kvar att leva. Bevisligen levde han längre.

Trots att han var helt förlamad fortsatte han att forska, han var även skådespelare, komediserien The big bang theory gjorde han gästframträdanden i vid flertalet tillfällen.

 

Steven Hawking gav aldrig upp

Anledningen till att jag skriver om Steven Hawking igen är för att uppmuntra oss som känner av misslyckanden utav olika skäl. Många som lever med någon form av NPF tappar ofta modet vilket inte behövs, du är nämligen lika fantastisk som han var.
Ok, jag vet, ALS faller inte inom ramarna för NPF utan är något helt annat, men då förstår säkert min tanke. Steven Hawking var totalförlamad, kunde inte heller prata men lyckades ändå prestera väldigt mycket.

Nu menar jag inte att alla ska bli fysiker, läkare eller VD för ett megastort företag utan snarare att du kan mycket mer än du tror dig vara kapabel till. Om ditt mål är att ha ett gatukök där du får lägga ditt fokus på att sälja kokt korv, då tycker jag att du ska satsa på det.

Du kan mer än du tror.

Vila i frid Steven Hawking.

However difficult life may seem, there is always something you can do and succeed at.