Sluta skämmas – NPF smittar inte

Dagens tips, sluta skämmas.

Fick en tankeställare idag, när en person började prata med mig om ADHD och asperger. I samma ögonblick som h*n började prata om just funktionsnedsättningar eller om jag ska vara riktigt modern funktionsvariationer började personen i fråga att viska. Nästan som att h’n började skämmas.

Vad jag fick för fråga är oviktigt, det hör inte riktigt hit utan själva sättet frågan ställdes på.

H*n menade absolut ingenting med detta men det kändes ändå fel.

Nu är det  2020, idiotanstalterna är avskaffade sedan ganska många år, men många utav de gamla fördomarna lever kvar. Varför ska man skämmas när det är tal om annorlunda?

Skämmas för att man är sig själv?

ReserveradJag är en udda person, mycket väl medveten om detta. Skäms jag? nej, inte längre. Har kommit ganska långt i mitt arbete på insidan och har lyckats till viss del att filtrerar bort det som i folkmun kallas pinsamt.

Bjud på dig själv, var den du är för det brukar oftast finnas en hel del fina egenskaper hos oss underliga människor.

En dag kanske du kan ha en kabanoss och en ost bacon korv reserverad på Ica Maxi

Du behöver ingen dumstrut

Vi är alla människor, samma värde. Det finns ingen som är värd mer än någon annan oavsett hur många som nu än säger ”Jooo, Zlatan är värd mer”.

För att vi ska vinna den oändliga kampen mot okunskap och fördomar måste vi alla börja att arbeta med oss själva.

Jag försöker varje dag se mig i spegeln och ge mig en komplimang. Det är inte den enklaste uppgiften jag har, vissa dagar är otroligt svåra, men jag försöker.

Den dagen då vi slutar försöka göra världen bättre (oavsett storleken på försöket) då är vi förlorade.

Dags att göra något åt detta? Jag tycker det, har du ADHD, Tourettes syndrom, OCD, diabetes eller vad det än må vara. Nu tar vi av dumstruten och lär varandra istället, då kommer saker att bli väldigt mycket trevligare för alla.

Sluta skämmas