Coronavirus – Såhär skyddar du dig

Coronaviruset - Såhär skyddar du dig

Nu börjar detta Coronavirus göra mig irriterad på riktigt. Inte själva viruset utan snarare det beteende som många har.

Att hamstra, köpa på sig allt som existerar för att detta coronavirus inte ska få nypa tag i dig, det är inkorrekt. Jag ska förklara hur du ska skydda dig.

Coronavirus – Såhär skyddar du dig.

Första steget till att skydda dig mot Corona eller Covid-19 som det egentligen heter är att inte göra som nedan bild.

Att köpa på sig allt mjöl eller diverse produkter som finns i olika butiker är galenskap. Inom loppet av några timmar töms butikernas varor,. då folk är helt galna och köper allt de ser. Många verkar tro att jordens undergång är i antågande. Det stämmer inte alls. Själva viruset är mindre skadligt än själva hysterin kring det.

Hur ska man skydda sig?

  1. Tänk hygien, tvätta händerna ofta och noga.
  2. Använd handsprit när du inte har tillgång till tvål och vatten. Handsprit är en bristvara i Sverige just nu, du kan enkelt göra en egen som fungerar lika bra.
  3. Peta dig inte i näsan eller ögonen.
  4. Andas helst genom näsan.

Några enkla steg som kan hjälpa dig för att undvika denna smitta. Visst påminner dessa steg väldigt mycket om hur du ska skydda dig mot en helt vanlig förkylning?

För de allra flesta blir det inte mer än snuva. Det är inte för oss ”vanliga” med normalt immunförsvar som detta slår till på hårdast utan äldre och sjuka. Alltså de personer som inte har ork att åka ner till Ica och handla spontant. Ok vissa orkar åka ner och handla men de kanske är sjuka och vågar helt enkelt inte.

Dessa personer drabbas hårt av att det inte finns mat i butikerna.

Mitt råd till dig

Sluta tänka på dig själv, tänk på dina medmänniskor. Hjälp din granne att köpa toalettpapper när du ändå är i affären. Köp eller tillverka lite extra handsprit och dela ut till de i din närhet.