Internationella kvinnodagen – en chokladask till

Internationella kvinnodagen

8é mars, firar vi internationella kvinnodagen. Det känns väl bra med ytterligare en dag att fira, precis som kladdkakans dag, chokladrutans dag, snusets dag.

Internationella kvinnodagen är viktig

Vad som skiljer internationella kvinnodagen från alla andra …dagen är det faktum att denna dagen faktiskt betyder något.

Denna dag uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. dagen instiftades 1910 av den socialistiska världsorganisationen Andra internationalen på initiativ av den tyska kommunisten Clara Zetkin.

Detta är kanon, men vi har tyvärr inte kommit speciellt långt då det faktiskt är år 2020 och att det fortfarande behövs en sådan dag för att belysa det faktum om att jämställdhet är en självklarhet.

Jag tänker inte gå in på djupet i detta med internationella kvinnodagen då det skulle behöva skrivas en novell för att få med alla de viktiga delar som finns utan nöjer mig med att bara säga- Skärp er.

Att denna dag finns är helt fantastiskt men som med allt annat har även denna dag blivit degraderad till en kanelbullens dag och även alla hjärtans dag då fokuset istället för något viktigt har gått över till att köpa en blomma eller chokladask.

Alla har samma värde

Har du adhd, asperger, tourettes, Volvo, Saab, Audi eller till och med en Skoda ändras inte ditt värde. Det samma gäller om du är kvinna eller man, ditt värde förändras inte av den du är eller vad du har, utan av vad du gör.

Lägg fokus på något som är viktigt, kämpa för jämställdhet och allas lika värde – För vad vore vi utan varandra?