Totalt kaos utan hjälpmedel, det kanske låter konstigt men för oss med en funktionsnedsättning kan vardagliga saker sätta käppar i hjulen. Det finns hjälp att få, inget skamligt med det.

Innan jag fick dessa hjälpmedel var min vardag betydligt rörigare. Nu fungerar saker och ting bättre och jag mår därmed bättre.

De hjälpmedel som jag har idag är:

  • Kedjetäcke
  • Mobiltelefon (kopplad till Google)
  • Android-tv med kalender
  • Evernote – Kopplas enkelt samman med mina enheter och hjälper mig med mina noteringar.

Anledningen till mina hjälpmedel

Jag har ADHD, Tourettes syndrom och lider även utav OCD (tvångssyndrom) detta kombinerat är ganska vanligt men det gör inte att livet blir enklare för det.

Att vara konstant uppjagad, ha en kropp som lever rövare med dansande ben blir väldigt jobbigt. Speciellt när det är dags att sova, då hjälper kedjeräcket mig genom att ”lägga en tyngd” på mig och genom det känner jag mig tryggare och får känslan av ett lugn. Detta hjälpmedel är verkligen inte perfekt, men jag kan inte tänka mig att sova utan det.

Mobiltelefon och Android-tv kopplat till Google calender gör att jag på ett enkelt sätt kan få tillgång till de uppgifter som jag lägger in, det spelar ingen roll om jag använder dator, tv eller mobiltelefon. Jag har tillgång till mina uppgifter ifrån vilken enhet jag än använder.

Största fördelen med detta är priset, 0 kronor. Alltså gratis. Givetvis kostar en mobiltelefon och android-tv en slant men de hade jag ju redan innan ändå.

Ett fantastiskt hjälpmedel